ONLINE COSMETICS 2012
MORE INFO ABOUT COSMETICS

Wednesday, November 24, 2010

♡ TAG ~ My Makeup Story ♡ (Romanian post)

Hey, girls, what's up? So... Am primit acest tag de la Joice, careia ii multumesc ca s-a gandit si la mine ^.^
Sa vedem...

1. Ce varsta aveai cand ai inceput sa te machiezi?

R: Sa zicem ca am fost intotdeauna fascinata de rujuri si de paletele cu farduri inca dinainte sa incep clasa I, asta poate si pentru ca pictez de mica si asociam fardurile cu vopselele pentru pictura. Tin minte ca primul ruj pe care l-am folosit in mod constient a fost rujul matusii mele, acel ruj verde care se transforma in rosu dupa aplicarea pe buze Dar adevaratul machiaj cred ca am inceput sa-l aplic prin clasa a 5-a sau a 6-a, cand foloseam ruj si putin rimel, dar si pudra din cand in cand, pentru ca am avut tenul gras inca din prima adolescenta. In liceu mi s-a consolidat "dragostea" si am inceput sa cumpar produse peste produse, ce-i drept, nu foarte scumpe si doar de dragul petrecerilor specifice perioadei ;)

2. Cum ai devenit pasionata de makeup?

R: Intotdeauna mi-au placut cosmeticele destul de mult, dar pasiune-pasiune nu a devenit decat de vreun an, doi, odata cu vizionarea clipurilor specifice pe YouTube (just like most of us started off :>). Dau "vina" pe Michelle Phan, of course, care ma linistea cu vocea ei si ma fermeca mereu cu imaginatia debordanta de care dadea dovada. Cu timpul, pot sa zic ca machiajul a devenit chiar o obsesie, pentru ca nu exista zi in care sa nu-mi admir produsele si nici saptamana in care sa nu achizitionez ceva nou ...
 
3. Care sunt cateva din firmele tale preferate?

R: Am produse de la cele mai ieftine no name pana la high-end makeup si vreau sa spun ca fiecare produs in parte are ceva special. Nu sunt un snob in ceea ce priveste machiajul, pentru ca nu-mi permit, dar si pentru ca imi place sa cred ca indiferent de pret sau firma, orice produs cosmetic are ceva "de zis" pe fatza mea ;).
Normal, am si cateva brand-uri de care sunt foarte multumita si pe care le-as folosi si achizitiona oricand, cum ar fi E.l.f, Kiko, L'Oreal sau Urban Decay.

4. Ce inseamna machiajul pentru tine?

R: E ceva ce ma face sa ma simt mai bine in pielea mea, pentru ca ma ajuta sa evidentiez unele trasaturi, pe de o parte, si sa ascund unele, pe de alta. Este si un mod de a-ti manifesta dragostea pentru arta, pentru ca te ajuta sa-ti exprimi dragostea pentru frumos in cel mai feminin mod cu putinta. Pentru mine clar porneste din inclinatia spre desen si pictura, dar mai mult decat atat, a devenit o parte din mine, un ritual zilnic la care sper sa nu renunt nici macar la varsta de 80 de ani (asta daca traiesc atata :P)!

5. Daca ai putea sa porti doar 4 produse pe fata, care ar fi acestea?

R: Pentru mine e simplu, pentru ca dupa cum am mentionat si in alte postari, zilnic nu ma machiez decat folosind putine produse. As ramane cu fondul de ten (sau concealer-ul, una din ele), rujul, glossul si eyelinerul. Insa daca ar trebui sa fac o astfel de decizie, acest blog ar inceta sa mai existe, zic eu :)...

6. Ce-ti place cel mai mult la makeup?

R: Faptul ca ma ajuta sa ma transform, pot alege sa fiu alta (well, almost :P) de fiecare data. Imi plus, ador diversitatea culorilor, a texturilor, a aromelor.

7. Care este parerea ta in legatura cu firmele low-end vs. cele high-end? 
R: Firmele high-end sunt overrated de multe ori, as spune. Iar la noi in tara, cele low-end nu sunt chiar asa de ieftine cum sunt pentru alte tari. Pana acum un an, eu consideram L'Oreal, Maybelline sau Revlon produse scumpe, de calitate ridicata, asta ca sa aflu apoi ca unii le denumesc "drugstore makeup". Eu una nu sunt specialist pentru a-mi "da cu parerea", dar, after all, it's all just makeup, right?

8. Ce sfat ai da unui incepator?

R: Unui incepator in absolut tot ce tine de makeup ii spun RABDARE. Iscusinta vine pe parcurs, nu ne-am nascut toti makeup artisti :). Unei persoane care vrea sa cunoasca tainele unui machiaj desavarsit ii voi spune... anunta-ma si pe mine cand afli! :D Joking...:P Fa-o cu pasiune si placere. Daca o faci doar pentru venit, renunta. Nimic frumos nu poate fi realizat fara macar un dram de talent si un strop de pasiune.

9. Ce makeup trend n-ai reusit niciodata sa intelegi?

R: Nude lips. Acelea ca de cadavru, dar totusi stralucitoare. Sincer, eu zic ca nu prinde pe nimeni, te face sa arati bolnavicios sau foarte... insetat! :D Plus ca eu sunt adepta buzelor mai rosiatice, dat fiind faptul ca propriile-mi buze sunt oricum foarte putin pigmentate si am mereu un lip balm colorat la mine in caz ca mi se intrezareste paloarea buzelor.

10. Ce parere ai despre comunitatea de beauty de pe YouTube/Blogspot?

R: De aici am invatat multe in materie de machiaj, mai ales de pe YT. In schimb, pe Blogger imi place sa cred ca am gasit prietene care-mi impartasesc pasiunea pentru cosmetice si cu care mai schimb pareri, impresii, tag-uri and so on. Eu una sper sa nu se termine aceste site-uri never ever! :)

Dau tag-ul mai departe tuturor fetelor care citesc aceasta postare si nu au fost tag-uite inca!

Have a nice day, everyone!
~alexandrazeres@yahoo.com~

XoxO.


No comments:

Post a Comment